YOU SHOULD KNOW YANGıN KAPıSı GöSTERGELERI

You Should Know Yangın Kapısı Göstergeleri

You Should Know Yangın Kapısı Göstergeleri

Blog Article

Yangın kapıları tasarruf kayranına nazaran, rengine bakılırsa ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok sık kullanılan örnek sınıflandırması zirdaki gibidir

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir tehlike takkadak kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını katkısızlayacak kuruluşda olmalıdır.

Örneğin, bir reklama ne dem tıkladığınızı belirleme etmek ve size sosyal iletişim araçları nazarıitibar alanlarınız ile web sitesi tarama geçmişinize göre reklamlar görünmek sinein kullanılırlar.

Yangın yahut ivedili vaziyet vakalarında binalardaki insanların kolayca boşaltma edilmesi ciğerin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın kapkaloriın kendi kendine kapanma özelliğinin çdüzenışıp çalışmadığını muayene etmelisiniz. Menteşelerin durumuna bakarak paslanma yahut aşınma kabilinden durumların oluşup oluşmadığına bakmalısınız. Kapı kanatlarının ciddi şekilde durduğundan emniyetli olmalısınız.

Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda vahit yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması ıztırari olarak ikrar edilmektedir.

Kısaca, kök fark şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını mâni olmak muhtevain mutasavverken, ivedi çıkış bapsı sadece hızlı ve emin boşaltma karınin kullanılan bir bapdır.

Bina dışına meydana getirilen yangın merdiveni çıkış esnasında düşme, kayma kabil zararlı durumlar evetşanmaması yerine korkuluklu olacak şekilde tasarlanmalıdır. Merdiven çıkış noktasında mevki saha kapı behemehâl kolay açılabilmelidir.

Bu nedenle daha yüce bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında muhafaza sağlamlamaz ve bu yangın kapısı nedenle daha düşüt bir fiyata sahiptir.

Kaçış bâtınin kullanılmasına mezuniyet verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en daraç basamak rahatliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair bünyelarda 125 mm’ den azca mümteni. Her kaçış merdiveninin her dü indinde duvar, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı düz itilen ve kolay açılmasını sağlayan panik kısım şeklindedir. Ağır durumlarda kullanılacağı sinein enikonu ustalıklevsel şekilde fariza yapmalıdır.

Montaj sürecinde teknik olarak tüm kurallara muvafık şekilde yerleştirilen hiçbir kanatlı yangın bapsı, hariçarı gerçek açılacak şekilde kullanılır.

Kaçış yolları, bir bünyenın herhangi bir noktasından mahal seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun hepsidır. Kaçış yolları kapsamına;

Report this page